<- Bengalski chutney jabłkowyLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiBukiet z surówek ->

PDF Drukuj

Biała sałatka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 9774 razy.


2 białe rzodkwie (30 dag),
2 jabłka,
10 dag truskawek.

SOS :
1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
1/4 szklanki śmietany kremówki,
2 łyżki soku z cytryny,
cukier,
szczypta imbiru.

Rzodkiew umyć, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę
Truskawki umyć, osączyć i poprzekrawać na pół.
Wszystkie składniki wymieszać.

SOS :
Śmietanę ubić, wymieszać z jogurtem, cukrem i imbirem.
Sałatkę skropić sokiem z ctryny i polać sosem.
nie probowalam ale zrobie zobzcze co z tego wyjdzie
Nadesłał(a): milena 2007-03-08 21:03:09


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności