<- Liście szczawiowe na rosoleLista potraw z grupy: ZupaMeksykański gazpacho z miksera ->

PDF Drukuj

Manhattan clam chowder

Dodano: 2000-10-12 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3236 razy.


2 szklanki malzy z puszki
3 cebule
1/2 posiekanego zabka czosnku
1/4 szklanki posiekanego selera naciowego
2 lyzki drobno pokrajanej zielonej papryki
2 lyzki masla
2 duze pokrajane w kostke ziemniaki
1 1/2 szklanki soku pomidorowego
sol do smaku
szczypta kajenny
szczypta szalwi
szczypta tymianku
Cebule, czosnek, papryke i seler smazymy na masle w duzym garnku przez 4 min. Dodajemy zeimniaki 2 1/2 szklanki wrzatku, solimy i gotujemy az ziemniali zmiekna.
Osobno podgrzewamy malze z puszki, dodajemy do nich sok pomidorowy i przyprawy.
Laczymy z zupa i jeszcze raz gotujemy.
Smacznego
From: wlos@tele.com.pl (Wladyslaw Los)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności