<- Masa kakaowo-mlecznaLista potraw z grupy: Dodatki do ciastMasa kefirowo-maślana 1 ->

PDF Drukuj

Masa kakaowo-waniliowa do wafli

Dodano: 2000-10-13 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3093 razy.


Szklanke cukru, szklanke mleka i kostke margaryny roztopic w rondelku. Pozostawic do ostygniecia (nie w lodowce ani na balkonie tylko w temp. pokojowej, podobno dlatyego, zeby sie pozniej nie zwazylo, tak twierdzi moja mama).
Przygotowac w miedzyczasie 2 szklanki mleka w proszki i 2 lyzki kakao - wszystko przesiane przez sitko, oraz jakis aromat jak kto lubi lub cukier wanilinowy.
Do mleka dodawac po trochu ostudzony plyn, tak lyzkami i mieszac, najlepiej takim tluczkiem do ucierania (wazne aby dolewac po trochu), masa powinna byc dosc zadna, zeby dobrze sie rozsmarowywala, poza tym troche tezeje w miare uplywu czasu.
Smacznego.
From: Ewa Bialokoz <biala@Jan.mat.uni.torun.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności