<- Masa kakaowaLista potraw z grupy: Dodatki do ciastMasa kakaowa do przekładania wafli ->

PDF Drukuj

Masa kakaowa do przekładania wafli

Dodano: 2000-10-13 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3092 razy.


Do miski wsypac:
1 szklanke mleka w proszku (zwyklego, nie granulki)
1 szklanke cukru pudru
2 -3 lyzki kakao
wymieszac
dodac do tego 15 dkg roztopionego masla i 1/2 szklanki goracego mleka
zmiksowac wszystko mikserem (koncowka miksujaca).
Zeby nie bylo zbyt slodkie - ja dodaje jeszcze szczypte kwasku cytrynowego przed zmiksowaniem.
Nie udalo mi sie jeszcze zepsuc takiej masy, a jest latwa i b.smaczna.
From: Maria Stawiarska <yastawia@cyf-kr.edu.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności