Dodano: 2000-11-09 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4631 razy.
Ucierasz ziemniaki na drobnej tarce. Potem należy zlać z nich wodę i wlać do miseczki, zostawić na chwilę.
Skrobię, która osiadła na dnie miseczki, należy dodać do utartych ziemniaków.
Wbić jedno-dwa jajka, doprawić solą i pieprzem. Można też dodać jedną-dwie utarte cebule.
Jak masa za rzadka, dodać łyżkę mąki (ziemniaczanej, albo też i pszennej).
Smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu.
Jeść prosto z patelni.
Oj. Chyba już wiem, co będę jeść na kolację ;-)
Anetek
From: Aneta Baran <baran@chocolate.cern.ch> dziekuje jestescie wspaniali juz nie bede glodny w sobote i mam wspaniale plany kulinarne Nadesłał(a): wojtek <dudikof30@poczta.onet.pl> 2007-02-15 12:02:12