Dodano: 2000-11-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 6190 razy.
Plastry kartofli (surowych), cienkie plastry cebuli, starty ostry ser, duzo pieprzu i ziol, boczek pokrojony na male kawalki i wysmazony (smalec odlac).
Wymieszac w duzej misce, ulozyc w naczyniu ognioodpornym, posypac parmezanem na wierzchu , przykryc folia, piec 25 min w 180C/350F, odkryc, piec 15 min.
Posypac na talerzach swiezym koperkiem.
Podawac z salata lub mizeria.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)
Ja zwykla dorabiam do tego jeszcze sos :smietana, ziola (majeranek,troche tymianku), troche maki; tym polewam zapiekanke przed pieczeniem , a dopiero na to parmezan.
pycha...
From: zachara@if.uj.edu.pl (Anna Zachara) do dupy ja chcialam zapieanke po staropolsku do bani Nadesłał(a): magda 2006-03-16 10:03:12