<- Naleśnikowy tort z truskawkamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNasi goreng - smazony ryz ->

PDF Drukuj

NANE ( tortelini w sosie jogurtowym ) prosto z TURCJI

Dodano: 2004-07-29 10:30:25
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2009 razy.


tortelini pierożki ( z miesem )
jogurt kwaśny
masło
mięta w proszku
papryka ( jesli znajdziecie taka typowa turecka tzn nie mocno sproszkowana tylko w łuskach , jesli nie..nie ma problemu)

pierozki ugotowac w wodzie. nie zalewac po ugotowniu zimna woda !!!. wsypac do duzego plaskiego naczynia. Zalac zimnym jogurtem. Na patel ni rozgrzac masło dodac ok 1 lyzke papryki i 2 łyzki mięty..smazyc do momentu az zacznie tworzyc sie cos w rodzaju painy..ok 3 minut..zalec jogurt i pierozki..posypac mietą.... Bardzo smaczne polecam

Nadesłał: paulina <bazaar.paulna2@interia.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności