<- Truskawki w kremie twarogowymLista potraw z grupy: DeserTRUSKAWKI Z CUKREM I ŚMIETANKĄ ->

PDF Drukuj

Truskawki w sosie waniliowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1641 razy.


20 dag truskawek,
3/4 szklanki mleka (dla cukrzyków
o 0,5% zawartości tłuszczu),
czubata łyżeczka mąki pszennej,
15 kropli esencji waniliowej,
łyżeczka cukru (dla cukrzyków słodziku).
Połowę mleka zagotować z esencją.
Dodać mąkę rozprowadzoną pozostałym mlekiem i, mieszając gotować do zgęstnienia (około 3 minut).
Umyte i osączone truskawki polać sosem, posypać cukrem lub słodzikiem.
Wartość odżywcza - 21 g węglowodanów, 4 g białka, 2 g tłuszczu;
Wartość energetyczna - 120 kcal.
"Poradnik Domowy"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności