<- Sałatka z kurczaka w ananasieLista potraw z grupy: Mięso: DróbSkrzydelka kurze w miodzie ->

PDF Drukuj

serca drobiowe po egipsku

Dodano: 2004-10-24 12:48:20
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5411 razy.


1/2 kg serc z kury
łyżka stołowa masła lub smalcu (rzecz gustu)
5 łyżek stołowych sezamu
sól, pieprz, mielony kmin -sporo- (nie kminek!!)-dostępny w krajach arabskich, ewentualnie gotowa przyprawa arabska - dostępna w marketach

serca i tłuszczcz oraz przyprawy zalać wodą i odparowywać tak długo,aż woda cakiem odparuje i serca ładnie się przyrumienią ;podawać z chlebem lub frytkami

Nadesłał: mario <mario0707wp.pl>
tragedia - pozygalem sie!!!!!!!1
Nadesłał(a): zosia 2006-04-27 12:04:57

extra. dziekuje za przepis
Nadesłał(a): dave 2006-05-08 18:05:05


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności