<- Sos miętowy 2Lista potraw z grupy: SosySOS MIGDAŁOWY ->

PDF Drukuj

Sos migdałowy

Dodano: 2004-12-26 16:38:43
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3226 razy.


Bulion warzywny, 1 łyżka
2 łyżki masła,
1 łyżka mąki,
1/2 szkl. śmietany 30%,
3 łyżki posiekanych migdałów,
pieprz.

Masło stopić, wsypać mąkę, zasmażyć. Mieszając wlać 1 szkl. gorącej wodyi śmietanę. Dodać migdały. Doprawić Bulionem warzywnym i pieprzem.Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Podawać do ryb smażonych.
Czas przygotowania: 5 minut
Czas oczekiwania: 5 minut

Nadesłał: M.Ostrzyżek <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności