<- Sos gruszkowyLista potraw z grupy: SosySos grzybowy ->

PDF Drukuj

Sos grzybowy

Dodano: 2004-12-26 16:40:42
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5846 razy.


Bulion grzybowy, 1kostka
30 g grzybów suszonych,
1 cebula,
1 łyżka masła,
1/2 szkl. śmietany 30%,
1 łyżka mąki,
sól, pieprz.

Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w paski, wodę zachować. Cebulęobrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby, podsmażyć, oprószyćmąką. Wlać wodę z grzybów i śmietanę. Dodać kostkę bulionu grzybowego.Doprawić solą i pieprzem. Podawać do pieczeni i ryb smażonych.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: około 60 minut

Nadesłał: M.Ostrzyżek <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności