Ciasto:
1)Mąkę z połączyć z cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.
2)Dodać margarynę, posiekać.
3)Dodać śmietanę i żółtko.
4)Zagnieść ciasto i wstawić na 30 minut do lodówki.
Tarta truskawkowa:
1)Truskawki oczyścić, opłukać i pokroić.
2)Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
3)Ciasto rozwałkować na wymiar blaszki o średnicy 18 cm i przełożyć do formy.
4)Piec w temperaturze 200-220 st.C przez 10-15 minut, a następnie ostudzić.
5)Na ciasto wyłożyć dżem, dokładnie rozsmarować, następnie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do schłodzenia.
6)Śmietanę schłodzić i ubić z cukrem, a następnie szprycować dekoracyjnie na cieście.