1 głowka kapusty [średnia]
2cebule
1/2 kg mąki
2 jaja
3/4 szkl. mleka
bółka tarta
olej
sol pieprz
pokroić na ćwiartki kapustę i ugotować na pół miękko
następnie ostudzić i odcisnąć przez żadką ścierkę zemleć w maszynce od mięsa
cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju dodać kapustę smażyć ok. 20min.przyprawić [sól pieprz]
przygotować ciasto na naleśniki i usmażyć
przygotowany farsz pozawijać maczać w utrzepanym jajku obtoczyć w bółce tartej smażyć na rozgrzanym oleju
Nadesłał: jan fabiszewski <jafa13@wp.pl>pozawijać farsz???? Nadesłał(a): klaudia 2005-09-17 20:09:58
Kobieto,jeżeli masz farsz i naleśniki, to tylko po to, żeby je nafaszerowac.... Nadesłał(a): Gutek 2006-06-13 13:06:15