<- Warzywa w sosie aioliLista potraw z grupy: Warzywa, owoceWarzywa z ryżem 1 ->

PDF Drukuj

Warzywa z patelni

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1858 razy.


po strąku czerwonej i zielonej papryki
4 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka kukurydzy
25 dag ugotowanej czerwonej fasoli
25 dag ugotowanej fasolki szparagowej
pieprz, sól,
olej
sproszkowana słodka papryka
łyżka siekanej pietruszki
Strąki papryki umyć, przekroić, usunąć gniazdka nasienne i pociąć w paseczki. Pomidory umyć, podzielić w ósemki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, poddusić cebulę i czosnek. Dodać resztę warzyw, doprawić pikantnie i dusić ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawać posypane pietruszką.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności