<- Sałatka tropikalnaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka vinaigrette ->

PDF Drukuj

Sałatka Tunezyjska

Dodano: 2005-02-16 13:00:15
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4172 razy.


Składniki Ilość w kg
Kuskus 0,350
Zielona/ czerwona papryka 0,500
Pomidory 0,500
Ogórek 0,500
Czarne oliwki 0,200
Pietruszka 0,050
Mięta 0,050
Oliwa 0,060
Sok z cytryny 0,050
Sól 0,014
Czarny pieprz 0,002


SPOSÓB WYKONANIA:
· Wsypać do naczynia kuskus, dodać trochę soli, i całą ilość oliwy z oliwek. Zalać wrzącą wodą do wysokości 1 cm powyżej poziomu kuskusa. Zostawić pod przykryciem 10-15 minut, po czym schłodzić.
· Paprykę, pomidory i ogórki pokroić w drobną kostkę.
· Czarne oliwki pokroić wzdłuż.
· Zieloną pietruszkę i miętę bardzo drobno posiekać.
· Przygotowane warzywa wymieszać z oliwkami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
· Połączyć z wystudzoną kaszą kuskus. Wstawić do lodówki na 15 minut.

Nadesłał: Jozefina Jagodzinska, restauracja Kamala www.kamala.pl <kamala@kamala.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności