<- ?Vol au vent? z rybLista potraw z grupy: PrzekąskiBefsztyk tatarski ->

PDF Drukuj

awokado po parysku (łodzie ratunkowe)

Dodano: 2005-02-28 13:39:00
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3105 razy.


2 dojrzałe awokado
4 jajka
12-16 małych plasterków wędzonego łososia
1-2 cytryny
6 łyżeczek majonezu, sól, pieprz
Jajka ugotuj na twardo, rozgnieć i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem(powinno być pikantne). Awokado przekrój wzdłuż na połówki, ostrożnie by nie uszkodzić skórek, wyjmij miąższ, rozgnieć go i połącz z poprzednią masą (proporcje indywidualnie). Ułożone płasko plastry łososia posmaruj dokładnie wykonaną masą i zwiń w ruloniki w każdy wbijając wykałaczkę. Drugi koniec wykałaczki można ozdobić "flagą" np z naciętego listka pora lub selera. Tak przygotowane łososie włóż delikatnie do skórek awokado obficie zalewając sokiem z cytryny. Całość wygląda dekoracyjnie, a niejedego taka łódz uratowała przed "popłynięciem"...



Nadesłał: krzysiek <ccosh@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności