1/2 kg mąki krupczatki
4 żółtka
1 szkl.cukru
1/2 btl.gęstej śmietany
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 p margaryny
cukier waniliowy
Mąkę,cukier,proszek cukier waniliowy,margarynę,żółtka siekamy i zagniatamy oraz dodajemy śmietanę.3/4 ciasta wylożć na blache wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą i nakluć widelcem.Na to jablka.Na wierzch pozostałe ciasto.Można zrobić ozdobna krateczkę.Piec w 180 C okolo 50 min.
Nadesłał: MS <>a moze 3 szklanki krupczatki,6łyżek śmietany,margaryna,4żółtka,1/2szklanki cukru pudru,1łyżeczka proszku do pieczenia
jak uformuje sie ciasto ,dac do lodówki,najlepiej na całą noc.
3/4 ciasta rozlozyc na blaszce(mozna dodac do ciasta starta skorke cytryny-tylko nie za duzo!)na to jabłka starte,potem ubite bialka(4 z 1/2szklanki cukru),a na to reszte cisata zetrzec
pyszna,smacznego. Nadesłał(a): 2006-03-22 08:03:46
no i oczywiscie cynamon!!!!!
Nadesłał(a): 2006-03-22 09:03:44