<- Tuńczyk z ananasemLista potraw z grupy: RybyTymbaliki z ryby w sosie grzybowym ->

PDF Drukuj

Tuńczyk z makaronem

Dodano: 2005-03-25 21:11:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2747 razy.


2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
4 ząbki czosnku
1 lub 2 cebule
szklanka śmietany kremówki(30 lub 35%)
starty żółty ser
przyprawy do smaku

Na oleju(może być ten z tuńczyka) podsmażamy pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę. Gdy się zeszklą, dodajemy tuńczyka i podsmażamy. Doprawiamy. Całość zalewamy śmietaną i podsmażamy. Na końcu dodajemy ser. Całość mieszamy. Wlewamy na porcyjny, ugotowany makaron. Smacznego!

Nadesłał: justyna <wega78@tlen.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności