<- Pizza neapolitańskaLista potraw z grupy: ZapiekanePizza z bakłażanami (a la melaneze) ->

PDF Drukuj

Pizza Wykwintna

Dodano: 2005-04-05 09:14:25
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3539 razy.


CIASTO
2 szklanki maki
2dag drozdzy
lyzeczka cukru
szczypta soli
½szklanki wody
jedno jajko
FARSZ
kawalki kielbasy
drobno posiekana cebyla,papryka,ogorek,pomidor
tarty ser zolty
koncentrat pomidorowy lub ketchup


Ciasto zagniesc pod koniec wyrabiania dodac lyzke oleju wylozyc na brytwanne sredniej wielkosci rozlozyc na calej dlugosci pozostawic do wyrosniecia nastepnie nasmarowac koncentratem lub ketchupem i rozkladac na calosci reszte skladnikow posypac serem piec 20min w temteraturze 200stopni

Nadesłał: Danuta i Grazyna Szleg <magda-szleg@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności