Ugotować budyń na mleku z dwoma łyżkami cukru i wystudzić. Utrzeć margarynę, dodać ostudzony budyń i kieliszek wódki. Podzielić na dwie części, do jednej polowy dodać chałwę, do drugiej – kakao. Biszkopt podzielić na pół.
Kolejność układania:
1.½ biszkoptu
2.krem z chałwą
3.bezy
4.krem z kakao
5.½ biszkoptu
Zostawić trochę kremu z chałwa, posmarować placek. Posypać wiórkami czekoladowymi.
Nadesłał: Aga <agaflorczyk@interia.pl>Zrobiłam ciasto dokładnie wg przepisu, ciasto było typowo tortowe. Masa nawet mimo budyniu nie przypominała np. masy do karpatki, a zwykłą maślaną masę tortową. Zeby złamać słodki smak proponuję przed położeniem pierwszej warstwy masy posmarować biszkopt cienka warstwą masła orzechowego. Wypróbowałam to połączenie w innych tortach i wszystkim polecam. Nadesłał(a):