<- Gofry delikatneLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaGofry holenderskie ->

PDF Drukuj

GOFRY GOSIACZKA

Dodano: 2005-04-27 10:30:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 15239 razy.


12 kg mąki
1 szklanka cukru
szczypta soli
3 żółtka
1 kostka masła lub margaryny
12 paczki drożdzy
1 szklanka mleka
12 szklanki piwa

mleko podgrzać i dodać do niego drożdzy,gdy drożdze się rozpuszcą dodajemy cukier, mąkę żółtka, masło-masło należy rozpuścić,mleko i piwo wszystko miksować w trakcie dodawania. Ciasto należy odstawić na jakieś 30 min do wyrośnięcia, można dodać jeszcze łyżkę spirytusu lub octu by ciasto było bardziej kruche.
Gofry są naprawdę pyszne:)

Nadesłał: gocha <gosienia.k@interia.pl>
gofry tego nie można nazwać straszne nie róbcie ja zrobiłem ten błąd
Nadesłał(a): Gralos <gralos@tlen.pl> 2006-01-08 22:01:55

drożdże???????? fee to nie może być przepis na gofry,na pewno nie !!!!!!!
Nadesłał(a): znawca 2006-02-28 16:02:22

paskuda
Nadesłał(a): gosiaczek 2006-03-10 12:03:33

dobre!!!!!
Nadesłał(a): GAWK 2006-04-12 09:04:23

piwo??!!,.....
Nadesłał(a): qingula 2006-07-16 21:07:21

to przecież nie gofry, tylko babka drożdżowa ;) buahahahahhahahahahahahaaaaa
Nadesłał(a):

z drożdzami jest ok ja ostatnio dodałam zupełenie przez przypadek i w koncu te gofry były chrupiace
Nadesłał(a): 2006-08-18 16:08:35

Wytrułem pół Angli
Nadesłał(a): PrzemoC <psemoc@interia.pl> 2007-07-16 18:07:31


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności