<- Coleslaw 4Lista potraw z grupy: Sałatki i surówkiColesław z czerwonej kapusty ->

PDF Drukuj

coleslaw USA

Dodano: 2005-05-21 12:49:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 6033 razy.


1 kapusta biała drobno pokrojona
1/4 szklanki pokrojonej drobno marchwi (1 średnia)
2 łyżki stołowe pokrojonej cebuli
1/3 szklanki cukru
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki maślanki
1/2 szklanki majonezu
1 1/2 łyżki octu
2 1/2 łyżki soku z cytryny


1.Kapustę , marchew i cebulę pokroić bardzo drobno (w części wielkości ryżu- polecam malakser).
2.Cukier, sól, pieprz, mleko majonez maślankę ocet i sok z cytryny połączyć i mieszać aż powstanie gładka masa
3. dodać kapustę z marchewką i cebulą dobrze wymieszać
4. Przykryć i wstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny przed podaniem
Polecam rewelacyjna jako dodatek do mięs

Nadesłał: Monika <mgomolka@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności