Lista potraw z grupy: GrzybyBoczniak smażony na oleju ->

PDF Drukuj

Bigos z pieczarek

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2678 razy.


po pół kilograma:
- pieczarek,
- cebuli,
- kiełbasy,
- ogórków kwaszonych,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 łyżki masła roślinnego,
pieprz i sól,

Oczyszczone pieczarki,kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę,
a cebulę w plastry. Składniki bigosu osobno podsmażyć na tłuszczu. Na koniec wszystko przełożyć do jednego garnka i dusić 5 minut (w razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami wody). Dodać koncentrat, doprawić. Jeszcze raz zagotować. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności