<- Trufle z płatków owsianychLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTruskawkowiec ->

PDF Drukuj

truskawkowe spaghetti

Dodano: 2005-06-19 12:20:31
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3092 razy.


biszkopt:
- 5jaj
- 1 szklanka cukru
- 5 pełnych łyzek mąki
- 1 łyzka budyniu śmietankowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- mały cukier waniliowy
truskawki:
- 0,8 kg truskawek
- 3 - 4 łyzki cukru pudru
- 2 galaretki truskawkowe
bita śmietana:
- 3/4l śmietany 32%
- 10dag cukru pudru
- 3 torebki śmietanfix Dr Oetkera
truskawki do przybrania

Upiec biszkopt, zagotować z cukrem truskawki bez dodawania wody, w powstałym gotujacym się syropie rozpuścić galaretki. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na nasączony biszkopt (wedle uznania). Ubić śmietanę i wycisnąć ją na truskawkową masę szprycą w kształcie walca, tak by przypominała makaron. Wierzch ozdobić truskawkami. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Nadesłał: Asia <asiarozwens@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności