1 kg matiasów ( filet )
4 główki czosnku ( duże )
1/2 paczki gorczycy białej
1 paczka przyprawy do ryb ( Prymat ) inne to dziadostwo !!!!
szczypta Bazylii
szczypta oregano
olej
Matiasy wymoczyć około godziny odcedzić pozwolić odcieknąć pokroić w talarki grubość dowolna , obrany czosnek wycisnąć przez praskę dodać gorczyce , oregano i bazylie po szczypcie oraz dodać całą paczkę przypraw do ryb wymieszać, całość przełożyć do słoików lub plastikowych pojemników zalać olejem ( ja używam kujawski ) i konsumować najlepiej po 4 do 5 dni wtedy są naprawdę super no i obowiązkowo zamrożoną wódeczka gatunek dowolny według upodobań.
Źyczę smacznego
Nadesłał: Stanisław Sosnowiec <obi26@neostrada.pl>są bdb nawet bez gorzałki Nadesłał(a): maryna <marynab> 2005-11-09 20:11:16