<- Pierogi - Nadzienie (litewskie 2)Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPierogi - Nadzienie (małopolskie) ->

PDF Drukuj

Pierogi - Nadzienie (litewskie)

Dodano: 2005-10-26 07:43:24
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1897 razy.



20dag. sera twarogowego
20dag. wędzonej szynki lub chudego boczku
Duża cebula
2 jajka
łyżka mielonego kminku
sól, pieprz.


Drobno pokrojony boczek lub szynka stopić na patelni dodać drobno pokrojoną cebulę i podsmażyć. Ser przetrzeć przez sito, utrzeć z żółtkami, kminkiem, solą i pieprzem, połączyć z boczkiem, cebulą i ubitą pianą z białek.


Nadesłał: mermas <mermas@vp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności