<- Pierogi - Nadzienie (małopolskie)Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPierogi - Nadzienie (ruskie) ->

PDF Drukuj

Pierogi - Nadzienie (mięsem i kapustą)

Dodano: 2005-10-26 07:54:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2232 razy.


45dag. kapusty kwaszonej i część kapusty świeżej
1 cebula
40dag. wieprzowiny (łopatki)
1 łyżka masła roślinnego lub oleju
Sól, pieprz


Mięso umyć i ugotować w małej ilości wody. Cebulę usmażyć na tłuszczu. Mięso zmielić w maszynce wraz z cebulą. Kapustę docisnąć i ugotować w małej ilości wody i po ugotowaniu posiekać ze świeżą kapustą postąpić postąpić identycznie. Wszystkie produkty wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.


Nadesłał: mermas <mermas@vp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności