<- Papryka marynowanaLista potraw z grupy: PrzetworyPasty owocowe ->

PDF Drukuj

Papryka marynowana po niemiecku

Dodano: 2005-10-27 10:54:23
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 6047 razy.


1 kilogram strąków papryki żółtej, zielonej i czerwonej
szklanka octu
szklanka wody
25 dag miodu
5 – 6 łyżek oliwy lub oleju



Umytą paprykę wrzucić do wrzącej wody, sparzyć, odcedzić i obrać. Strąki przekroić, oczyścić z pestek, pokroić w paski i ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z octem oraz miodem i gorącym płynem zalać paprykę, a następnie wlać na powierzchnię cienką warstwę oliwy lub oleju. Zamknąć i pasteryzować 10 minut w temperaturze 85 oC.


Nadesłał: mermas <mermas@vp.pl>
trudno uwierzyć żeby statystyczna Niemka sama zrobila tą papryke-na 100%kupi w sklepie!!!!!!!!!
Nadesłał(a): aneta 2005-11-21 15:11:05

ale ilo %-owy ocet?to przecież ma znaczenie,pozdrawiam i czekam-elza
Nadesłał(a): elza <ezackom@onet.eu> 2006-06-13 19:06:00

no a sól? przynajmniej jedna łyżka by się przydała.
Nadesłał(a): Ula 2006-07-22 21:07:14


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności