<- Rydze soloneLista potraw z grupy: PrzetworySałata majonezowa ->

PDF Drukuj

Salatka z zielonych pomidorow. -przepis HERMESA.

Dodano: 2005-10-29 21:51:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 7428 razy.


2kg pomidory ziekone
1kg cebula
1/4L octu 10%
gorczyca
lisc laurowy
2lyzki stolowe cukier
1L woda

Pomidory i cebule pokroic w plastry nasolic na 24 godz.
Zagotowac wode z przyprawami i octem, na wrzatek wrzucic pomidory i cebule gotowac 2-3 min. Gorace nakladac do sloikow pasteryzowac 10 min.
smacznego


Nadesłał: Hermes - zapisal Jacek <email@maj.ca>
ja do tego dodalabym jeszcze marchewke starta na grubych oczkach warto
Nadesłał(a): zareniasta 2006-09-06 20:09:31

A co z sola ????
Nadesłał(a): Ralph <setse@comcast.net> 2006-10-17 17:10:23

Jak nie zauwazyłas to te pomidory z cebula były moczone a soli przez 24 h.
Nadesłał(a): ;D 2008-08-23 14:08:56

takiego przepisu szukałam :D sałatka rewelacja kiedys taką własnie robiła moja kochana babcia ;P
Nadesłał(a): Maciejkkka <piterr377@.op.pl> 2008-09-24 13:09:08

nasolone pomidory puszczą sok co z tym sokiem z tych pomidorów też go dodać do zalewy czy odlać
Nadesłał(a): barbara <pamela83@amorki.pl> 2009-09-24 20:09:58


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności