<- PIKANTNE UDKALista potraw z grupy: Mięso: DróbPotrawa biała z piersi pulardy z pieczarkami lub truflami ->

PDF Drukuj

Placuszki z piersi kurczaka

Dodano: 2005-12-03 01:40:15
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3796 razy.


40 dag fileta z kurczaka
1 cebula
1 łyż.pieprzu
1 łyż.vegety
2 łyż.przyprawy do zup "magi"
2 łyż. oleju
1 lub 2 łyż.przyprawy do mięs Delikat z Knorra(według uznania)
2 żółtka jaj
2 białka (ubitć na piane)
2 łyż. mąki ziemniaczanej
olej do smażenia




Filet z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę,dodać pieprz, vegetę, "magi",olej, przyprawić Delikatem, wymieszać, i wstawić do lodówki najlepiej na 24 godz.(można na 12 godz.).Następnie dodać do przyprawionego fileta,2 żółtka, 2 łyż.mąki ziemniaczanej i ubite na pianę białka, dokładnie wymieszać.Placuszki kładziemy łyżką na rozgrzany olej,i smażymy z obu stron na złoty kolor.Możemy je jeść jako samodzielne danie lub z sałatką z warzyw i ziemniaczkami, itp. Smacznego!

Nadesłał: Slim <sylwia147@wp.pl>
A ja robię nieco inaczej i jest suuuuper! Dodaję jeszcze zółty ser i majonez, ale nie dodaję cebuli.Piersi posypuję przyprawą do mięsa np delikat, wszytsko tylko nie Vegeta(ma dużo soli).Jest świetne
Nadesłał(a): Bety 2006-01-14 22:01:18


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności