Kalafiora opłukać, wystraszyć robaczki poprzez namoczenie go przez kilka minut w wodzie z dodatkiem octu, osączyć, podzielić na różyczki po czym posiekać niezbyt drobno. Do tego dodajemy umiarkowaną ilość soli (zawsze można dosolić - odsolić raczej trudno) i mieszamy, kukurydzę w takiej ilości aby stanowiła 1/3 - 1/4 całości, dużą ilość kopru, posiekany ząbek czosnku i majonez. Na koniec próbujemy i w zależności od smaku użytego majonezu oraz własnego w tej mierze gustu przyprawiamy. Sałatka może być również surówką, jest pyszna również na drugi dzień.
Nadesłał: Małgocha <>Czy ja dobrze zrozumiałem, mam zajadać surowe ziemniaki? Nadesłał(a): mermas <mermas@tlen.pl> 2005-12-06 21:12:11
bardzo dobra !!!!!!! Nadesłał(a): 2006-04-04 12:04:04