<- Agent Orange (przepis w j.angielskim)Lista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Alabama Slammer #2 (przepis w j.angielskim) ->

PDF Drukuj

Ajerkoniak (bardzo prosty)

Dodano: 2005-12-17 21:37:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4059 razy.


4 żółtka
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
250 mililitrów spirytusu (szklanka pełna)




Źółtka ubić dokładnie (najlepiej robotem ręcznym), pamiętajcie o sparzeniu jajek przed użyciem w celach sanitarnych, po ubiciu żółtek dodajemy mleko skondensowane słodkie dalej miksują dodajemy mleko skondensowane niesłodzone, na samym końcu dodajemy powoli spirytus. Po zrobieniu ajerkoniaku będzie on rzadki, ale już następnego dnia będzie gęsty. Jest dość ostry jak dla kobiet, ale one w pierwszej chwili nie czują tego ognia.


Nadesłał: mermas <mermas@tlen.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności