<- Kopytka z fondutąLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKopytka z żółtym serem ->

PDF Drukuj

Kopytka z gorgonzolą

Dodano: 2006-01-26 08:21:13
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3762 razy.


1 kg kopytek (najlepiej domowej roboty lub mrozone)
300 g gongordzoli ostrej
cebula
olej
smietana
(do gongordzoli najlepiej pasuja kopytka w malym wymiarze)

Kopytka ugotowane odcedzamy, na patelni smazymy drobno pokrojona cebule na miekko, nie na zloty kolor, dodajemy gongordzole i roztapiamy dodajac smietane gesta azeby otrzymac konsystencje sosu niezbyt luznego, laczymy produkty i smacznego.
Wino najlepiej czerwone (barbera), gongordzola to ostry ser.
buon apettito !!!!!!!!!!!!!!

Nadesłał: izabela zobel <poloniaviaggi@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności