Dwie piersi z kurczaka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego imbiru
3 małe papryczki chilli
250-300 ml śmietany
duża łyżka curry
oliwa z oliwek
sos sojowy
Najlepiej w WOKU- rozgrzej oliwe z oliwek dodaj od razu 3 roztarte ząbki czosnku i utarty imbir, podsmaż. Następnie dodaj pokrojone papryczki chilli,podsmaz.
Teraz dodaj kurczaka wcześniej pokrojonego na powiedzmy 10 części posolonego i pokropionego sosem sojowy. Wszystko to dobrze podsmaz. Dodaj teraz 1/3 szklanki wody, wymieszaj wszystko i zalej śmietaną-wymieszaj.Nastepnie duża łyżka curry i wymieszaj dokladnie,podduś jeszcze 15 minut i ...gotowe!
Najlepiej smakuje z ryżem basmanti!
Ja dodaje 4-5 papryczek chilli ale wtedy jest naprawde piekło w ustach, które bosko ugasi lekki kefir!
Powodzenia!