<- Likiery - informacje ogólneLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekMazagran #1 ->

PDF Drukuj

MALIBU

Dodano: 2006-03-24 17:26:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 76494 razy.


15 dag wiórków kokosowych,
250 ml spirytusu,
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego.

Wiórki zalać spirytusem i odstawić na ok. 3 dni. Następnie przecedzić i do spirytusu dodać 2 rodzaje mleka. Zmiksować i schłodzić.

Żródło: www.smaczny.pl

Nadesłał: jus100@interia.pl <>
Malibu (prawdziwe) to jest RUM (z kokosem). Gdzie ten rum?
Nadesłał(a): Ali Baba 2006-04-02 20:04:22

Matko, ale się doczepiła!
Nadesłał(a): anty-baba <andrea.ban@poczta.onet.pl> 2006-07-17 17:07:51

Kiedyś zalałem wiórki spirutusem i puscily ...olej. na powierzchni plywal tluszcz
Nadesłał(a): chopin 2006-07-22 20:07:01

po tym jak dodalem wiorki spirytus zmienil kolor na fioletowy! i spakuje jak mentos, czapa jakich malo
Nadesłał(a): rumun 2006-08-21 21:08:44

Przepis jest do bani , daleko mu do malibu!!!
Nadesłał(a): jarcyk <jarcyk.k@interia.pl> 2006-09-04 14:09:59

ja mam taki przepis na malibu: 200 gram wiórek kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i zamykamy w szczelnym słoiku na 2 tygodnie. Po tym czasie spirytus odlewamy i zalewamy wiórki szklanką wody. Po ok. dobie zlewamy te wodę. Mieszamy: spirytus odsaczony wczesniej, wode odsączoną i puszke mleka skondensowanego słodzonego. Jesli dla kogos jest za mocne mozna dodac zwykego mleka do smaku. Dla mnie bylo za mocne musialam dolac :)))
Nadesłał(a): kasieńka <tajemnica> 2006-09-20 12:09:08

to jest świetny przepis ,widocznie nie wszyscy robili tylko komentuja bez sprawdzenia
Nadesłał(a): asik <asika2@interia.pl> 2006-09-20 20:09:14

Zrobiłam malibu sposobem kasieńki i jest nadzwyczaj dobre, robiłam też sposobem podanym przez autora i również uważam że przepis jest dobry. Jednak moim zdaniem wiórki muszą stać zalane spirytusem lub czystą wódką (wówczas 0,5 l wódki czystej) najmniej 10 dni! Pychotka!
Nadesłał(a): jolka <bez odbioru> 2006-10-03 15:10:11

a ja tak sobie rozmyślam że,gdyby te wiórki zlać białym rumem?może by też mogło być.jak już ktoś tak robił to poprosze o pomoc.a jak nikt nie robił to zrobie eksperyment i jak mi nic nie będzie to napiszę jak smakowało;)
Nadesłał(a): basia <basia7777@amorki.pl> 2007-12-02 16:12:37

Ja mam taki przepis i robiłam nie raz palce lizać. -wiórki kokosowe i cukier(aż się rozpuści) podgrzać w zwykłym mleku 0%.Ostudzić i dolać szklankę(proponuje mniej)spirytusu. Wlać to w słoik zakręcić i odstawić na 2 tyg.Potem odsączyć przez czystą gazę ,rozlać w butelki i do lodówki.Im dłużej stoi tym lepsze.Na bank jest pycha.pozdro
Nadesłał(a): żabeńka <zabakutno@o2.pl> 2007-12-19 18:12:05

a to moj przepis ic sobie do sklepu i kup flaszke wodki i malibu zmieszaj razem w brzuchu aaaaaaaa dobry ten rom IZEK
Nadesłał(a): 2008-01-25 20:01:45

ale ześ głupi...
Nadesłał(a): bronio 2008-02-02 08:02:15

Przepis rewelka, ale żeby wyszło jak trzeba trzeba mieć spiryt z Polmosu a nie od ruskich
Nadesłał(a): Seann 2008-02-17 16:02:14

Mi jakos ze spirytusem nic sie nie stalo zadnych przebarwien ani nic, przepis jest oki
Nadesłał(a): Natka <natalaia_junaewka@op.pl> 2008-03-20 17:03:36

a ja mam przepis na rum 2puszki slodzonego mleka gotujemy ok dwoch godz czekamy az troche przestygna ,wylewamy do miski ,do tego 0,5 l rumu mi miksujemy przez chwile pyszne
Nadesłał(a): gicia <gicia33@interia.pl> 2008-03-21 19:03:28

Ja mam podobny przepis :500gram wiórków kokosowych ,1.5 szklanki spirytusu zostawić na 1TYDZIEN .Nastepnie dodać 1mleko skondensowane słodzone ,2mleka niesłodzone .To wszystko WYMIESZAĆ .Powstaje pyszne malibu .SPRAWDONE !!!!!MNIAM MNIAM .POLECAM :)))
Nadesłał(a): Sylwia&Salwa <sylwiasalwa@poczta.onet.pl> 2008-07-10 15:07:38

Wszystkie problemy znikają gdzy zamiast wiórek kupi się prawdziwego kokosa:) roboty tylko trochę więcej!
Nadesłał(a): zawadoslaw <zawadoslaw@yahoo.com> 2008-09-17 17:09:26

no no mi wyszło idealnie mniam mniam pózniej przez kilka dni widziałem podwójnie o w ogóle polecam
Nadesłał(a): Smakosz 2009-01-25 22:01:19

ja robilam i pychotka
Nadesłał(a): 2009-02-20 14:02:24

moj przepis:200gram wiórek zalewamy 1litrem spirytusu na 4-6tygodni co jakiś czas mieszając. Następnie mielimy wiórki blenderem na papke, i zalewamy 5 mleczkami zagęszczonymi slodzonymi i 5 niesłodzonymi i do 5litrow zalewamy zwykłym mlekiem i gotowe! najlepiej jak trochę postoi ale i tak jest pyszne. moc 20%
Nadesłał(a): karolek <<tajne> 2009-03-03 22:03:04

choć wolę czystą nawet mi smakuje Pozdro dla autora
Nadesłał(a): danek 2009-05-08 17:05:53

sprobijezrobic tymi przepisami malibu mam ndzieje ze wyjdzie pozdrawiam smkoszy
Nadesłał(a): paulina <paulinateo@op.pl> 2009-05-29 14:05:04

NIE ROBIŁAM JESZCZE MALIBU ALE PRZEPIS MAM CHYBA DOBRY; 20 DAG. WIORKÓW KOKOSOWYCH ZALAC 0,5 L WÓDKĄ ( NAJTAŃSZA). ODSTAWIĆ NA 24 GODZ. ODCEDZIĆ WIÓRKI I WLAC DO WÓDKI MLEKO SKONDENSOWANE MIESZAJĄC ŹEBY SIĘ NIE ZWAŹYŁO. MYŚLĘ ŹE BĘDZIE DOBRE.
Nadesłał(a): PUPISIA <ROSE.SERWUS@INTERIA.PL> 2009-06-24 15:06:41

przepis: iść do monopolowego i kupić malibu :P najlepsze i najoryginalniejsze ;]
Nadesłał(a): ja 2009-06-26 02:06:51

dobre malibu wychodzi z mleka kokosowego skondensowanego (w puszce) dolewając wódki.Pycha.
Nadesłał(a): gosiek 2009-07-01 13:07:01

mam przepis na dobre malibu wsypac 200 gram wiorkow kokosowych do sloika zalac je 400 gram spirytusu i odczekac 4 dni po 4 dniach zlac je do naczynia odcedzajac przez sitko dodajac puszke mleka skondensowanego slodzonego i poltora puszki mleka skondensowanego nieslodzonego wszystko zmiksowac razem zlac do butelek i odczekac az sie wszystko przegryzie pychota polecam
Nadesłał(a): darus42 <darus394@wp.pl> 2009-08-02 10:08:24

ja zalewam w szklance spiryt z mlekiem pysia polecam ;p
Nadesłał(a): boni 2009-08-03 12:08:44

hmmm ale przecież oryginalne malibu nie jest z mlekiem;p tzn można je tak pić ale ja zdecydowanie polecam z sokiem ananasowym....cudne:D
Nadesłał(a): aśka <???> 2009-08-07 13:08:13

a ja zrobilam tak... 200 gram wiorkow, mleko skondensowane slodzone i pol litra wodki - wszysko razem mieszamy. odstawiamy na tydzien, przecedzamy - wiorki koniecznie zjadamy i mozna pic:) Cudowne;]
Nadesłał(a): karolina 2009-10-01 20:10:55

czesc wlasnie robie z Panem Tadeuszem i mam takie pytanie sloik w lodowce ma byc zakrecony cale 2 tygodnie?? ja robie przepis ze w wodce kokos trzymamy w lodowce 2 tygodnie nie wiem tylko czy ma byc zakrecony bo jak odkrecilam to troche dziwnie pachnie ...
Nadesłał(a): J <jastine1@wp.pl> 2009-10-10 20:10:54

mmm zajebiste zrobiłam i polecam;)
Nadesłał(a): fronia <froniutka@o2.pl> 2009-10-15 14:10:49

a ja zrobiłam i wiórki wpiły mi cały spirytus i juz nie ma co odcedzic raptem moze ze dwie łyzki odcedzialam:)to powiedzcie jak to zrobiliscie
Nadesłał(a): <ewelinachachula@wp.pl> 2009-12-07 19:12:38

Ja zalewam wiórki mlekiem i czekam aż się wsiąknie potem nalewam znowu mleka i troche wódki zostawiam na noc rano odcedzam i potem mleko mleko skondensowane słodzone i nie reszta wódki i troszeczke wiódek do miksera. potem do lodówki i jest :)
Nadesłał(a): Malina <malina1591@o2.pl> 2009-12-23 23:12:41

litr mleka gotowanego 3,2 wymieszać z 200gr wiórków kokosowych i podczas mieszania dodć 32g cukru waniliowego (dwie torebeczki)do tego dodać trzy duże łyżki cukru. Po gotowaniu odcedzić i do mleka dodać ćwiartke spirytusu i szczelnie zakrecić, wstawić do lodówki i zapomnieć na 2 dni. Całkiem spoko do picia ale nie wiem jak dlugo to może stać bo amatorów na ten drink w domu nie brakuje:]
Nadesłał(a): Hoop100 <Hoop100@wp.pl> 2009-12-27 23:12:09

Ludziska,powiedzcie lepiej co zrobic z tymi wiórkami bo az mi ich szkoda jak tak ładnie przeszły tym spirytem:)
Nadesłał(a): Josse <jossewtn@wp.pl> 2010-02-19 04:02:52

placek se z tych wiorkow zrob..bedziecie caly tydzien do tylu chodzic...
Nadesłał(a): sywa <ja> 2010-03-23 21:03:53

i pijcie szybciej bo się z ciemnia:)))))
Nadesłał(a): kajetan <kajetan @wp.pl> 2010-04-12 21:04:12

Ludzie, im więcej czytam to szerzej oczy otwieram! Co wy wyprawiacie z tymi wiórkami? Znam ten przepis i wychodzi pychota. Trzeba robić według przepisu tego pierwszego, to wiórki nie wypiją alkoholu. Jeśli ktoś lubi trochę słabsze to można dodać wódkę zamiast spirytusu bo z nim nie ukrywam dosyć mocne wychodzi. ktoś pisze, że mu zafarbowało na fioletowo?? Matko kochana może lał denaturat bo jak z białych wiórek i alkoholu otrzymać fiolet? Wiórki moczę w słoiku przykrytym gazą 48h (w kuchni na blacie-nie w lodówce) potem odcedzam wiórki i dodaje po puszce słodzonego i niesłodzonego skondensowanego mleka. Pycha!!! Oczywiście trochę się różni od oryginalnego malibu ale jak ktoś marudzi i wybrzydza że to niech do sklepu po butelkę biegnie a nie robi w domu bo wiadomo że wyjdzie nie identyczne!!!
Nadesłał(a): Karolina 2010-07-18 11:07:58

100gram wiórek za;ać 250ml wódki i odstawić na 48 godziny, po czym dodać puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego i odstawić na 24 godziny, następnie dodać puszkę mleka skond. słodzonego i odstawić na 24 godziny. przecedzić. JEST SUPER
Nadesłał(a): karola 2010-10-04 22:10:06

To co Wam wyjdzie to likier kokosowy Prawdziwe malibu zrobicie z soku z prawdziwego kokosa plus spiryt .......
Nadesłał(a): DAXX 2011-09-13 23:09:51

Dodajcie zaprawkę JAMAICA ROM lub inny z Allegro i po sprawie :-)
Nadesłał(a): 2012-07-31 08:07:59

Zalalem wiorki spirytusem i one go wypily . Czy puszczą sok?
Nadesłał(a): michael <michael.taxi@wp.pl> 2013-04-09 20:04:30


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności