<- Podłużne uszka do barszczuLista potraw z grupy: Dodatki do dańPulpety czyli gałki z pozostałej cielęcej pieczeni ->

PDF Drukuj

prosty,szybki,tani i bezpieczny majonez

Dodano: 2006-04-12 13:26:42
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1929 razy.


1lyzeczka musztardy sarepskiej
1 jajo
szczypta soli
ok 1 szklanka oleju rzepakowego
lyzka octu warzywnego lub winnego.


Sparzyc jajo,oddzielic zoltko,bialko pozostawic na pozniej.
Wlozyc zoltko do miseczki i dodac musztarde,wymieszac.
Dodawac stopniowo olej i mieszac (niekoniecznie w jedna strone)najlepiej najlepiej przy uzyciu mieszadelka do sosow,skraca to czas przygotowania do 10 min.Dzieki uzyciu mieszadelka mozna dodawac wieksze ilosci oleju(ok 3 lyzek jednorazowo).Na koniec dodac szczypte soli,lyzke octu,wimieszac ,a kiedy skladniki sie polacza,wlac polowe pozostawionego bialka i intensywnie wymieszac,smacznego.

Nadesłał: lisa <alicja@bluezone.no>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności