<- Wytworne ciasto bezoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaZebra - ciasto z oliwą ->

PDF Drukuj

zebra

Dodano: 2006-05-24 20:01:34
Zmodyfikowano: 2006-08-29 09:12:34
Język: Polski
Odwiedzono: 4165 razy.


5 jaj
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki maki
1/2 szklanki maki ziemniaczanej
1 szklanka oleju
1 szklanka oranzady albo wody
2 lyzeczki proszku do pieczenia


wszystkie skladniki miksujemy
kiedy ciasto bedzie dobrze zmiksowane polowe odlac do drugiej miski i do tej drugiej miski dodajemy kakao i miksujemy
forma do ciasta musi byc okragla
smarujemy formę maslem i obsypujemy bulka tarta
po czym do formy wlewamy troszke bialego ciasta potem troszke brazowego ciasta i tak na przemian piec w temperaturze 170-190 stopni

Nadesłał: paulinka <harrison692@aol.com>
a ile to sie ma piec!!!!!
Nadesłał(a): EWA <www.migotka946@wp.pl> 2006-06-06 19:06:26

ale ile tego kakao???
Nadesłał(a): Misia 2006-07-11 22:07:02

Fuj! Nie polecam:/
Nadesłał(a): myszka <gosiazuza@wp.pl> 2006-09-30 16:09:46

ochydne ciasto!nie polecam!piekłam i musiałam wyrzucić@
Nadesłał(a): 2006-10-01 12:10:34

a od kiedy to sie orezade do ciasta dodaje?fuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjj...
Nadesłał(a): zoska 2007-11-06 13:11:09

Oranżady to na pewno się nie dodaje, ale moim zdaniem można dać wodę gazowaną - to nada pulchności.
Nadesłał(a): Kucharek 2007-11-06 13:11:14

zośka, oranżade sie dodaję!!!!!! p/s ale nie koniecznie maki ziemniaczanej, wystarczy 2,5 szklanki krupczatki.
Nadesłał(a): Bronia 2007-11-17 15:11:21

Dobrze zrobiona zebra jest pysznym ciastem.Wszystkie skladniki sa prawidlowe, wlacznie z orenzada.
Nadesłał(a): Dana K. 2010-02-01 05:02:07


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności