<- Pasta Cipolla a Peperonata (niskokaloryczna bezmiesna)Lista potraw z grupy: ZupaPodprawianie zup owocowych mąką ziemniaczaną ->

PDF Drukuj

Pastrnakowa - przepis z Wielkiej Brytanii

Dodano: 2006-07-18 18:34:53
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2091 razy.


Pastrnak - 1kg
cebula - 1 duza
olej - kilka lyzek
mąka - kilka lyzek
woda
kilka kostek rosołowych
pol szklanki białego wina (opcjonalnie)

do garnka wlac troche oleju , podsmarzyc w nim cebulkę na sloto , dodac obrany i posiekany w plasterki pasternak (eng.PARSNIP), podsmarzyc razem często mieszając aż pasternak stanie sie troszkę miękki , nie przypalic cebulki.
by na powierzchni zupy nie pływały oczka z oleju , dodać kilka łyżek mąki by związała olej , mieszać , dodać wody - by zakryła pasternak ok 3-4 cm .
dodać kilka kostek rosołowych do smaku , dodać wino.
gotować aż do częściowego rozgotowania pasternaka , zmiksować wszystko razem , dodać śmietany do poprawienia koloru

Nadesłał: szarmut <sever3d@o2.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności