<- Ciasto kokosoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto kręcone ->

PDF Drukuj

CIASTO KOKOSOWE

Dodano: 2006-08-19 17:25:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3245 razy.


kisiel o smaku cytrynowym, 2 opakowania
1 opakowanie wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 puszka ananasów
6 jajek
6 łyżek cukru
2 łyżki masła
6 łyżek mąki.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Ubić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych jajek. Masę wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec w temp. 170 st. C ok. 30 min. Wyjąć, przestudzić. Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Sok z ananasa uzupełnić do 500 ml zimną wodą. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozprowadzić kisiel. Ugotować. Dodać ananasy. Wiórki kokosowe podsmażyć na maśle. Na biszkopt wyłożyć kisiel, posypać wiórkami, wstawić do piekarnika na 10 min.

Czas pieczenia: 40 minut.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
hmmm tam jest napisane uzupelnic do 500ml zimna woda toco toznaczy?? Dodac tyle tej wody aby w sumie z sokie bylo 500ml?? Dobrze rozumiem ?? i jeszcze jedno pytanie jezleli wezme niewielka ilosc tego soku i rozpuszcze kisiel to co mam zrobic z reszta tego soku?? dziekuje za odp :)
Nadesłał(a): izunia <malaiza20@wp.pl> 2007-02-15 23:02:01


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności