<- Paczki liliiLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybPathia z krewetek ->

PDF Drukuj

Paluszki krabowe po Hawajsku

Dodano: 2006-08-19 21:00:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1842 razy.


1 Opakowanie mrożonych paluszków krabowych (Surimi 250G)
&frac12; puszki ananasów w syropie (najlepiej ćwiartki)
1 woreczek ryżu

Przyprawy:
pieprz mielony

Sos:

1 szklanka wody
&frac12; kostki rosołowej
&frac12; łyżeczki kwasku cytrynowego
1 czybata łyżka mąki do zabielenia
2-3 czybate łyżki cukru
2 plastry cytryny



1.Nastawić ryż.
2.Przyrządzić sos:
- w rondelki zagotować szklankę wod,.
- wrzucić &frac12; kostki rosołowej,
- rozpuścić kwasek i cukier, dodać 2 plastry cytryny'
- zabielić mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.
- na koniec doprawić cukrem, lub kwaskiem do smaku.
3.Paluszki:
- na patelni rozgrzać olej i wrzucić &frac12; puszki ananasów porządnie rozgrzać,
- wrzucić zamrożone paluszki krabowe - nie smażyć, gdy tylko się rozmrożą zdjąć z patelni
- doprawić lekko pieprzem.
4.Podawać z ryżem i wcześniej przygotowanym sosem.


Nadesłał: Maciej Małecki &lt;malmak@o2.pl&gt;
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności