2 duże filety z kurczaka
20 dag żółtego sera
45 dag pieczarek
2 łyżeczki masła
pół szklanki mleka kondensowanego lub śmietany
1,5 łyżeczki mąki
tłuszcz do smażenia
jajo
bułka tarta
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
Filety umyć, obrać z odpadków i rozłożyć tak jak mięso na rolady, lekko rozbić. Posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, przesmażyć dusząc aż zmiękną, podzielić na pół. Źółty ser pokroić w kostkę. Na środek każdego filetu położyć pieczarki i ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Następnie opanierować w jaju i bułce tartej, smażyć na tłuszczu doprawiając i nakłuwając widelcem lub szpikulcem. Resztę pieczarek zagotować, wlać mleko rozrobione z mąką i mieszać aż zgęstnieje. Sosem polewać gotowe zawijańce.
Nadesłał: kasialaska <>Właśnie skończyłam jeść. Pyszne. Bardzo dziękuję za przepis. Nadesłał(a): Iwona 2006-10-21 16:10:55
przepis ok tylko po co przyprawa do kurczaka skoro jej nie uzywa Nadesłał(a): gosia 2007-10-14 20:10:02
faktycznie kiedy tę przyprawe Nadesłał(a): monika 2008-12-08 17:12:36