<- ?Vol au vent? czyli potrawka z kur w francuskim cieście (na 6-8 osób)Lista potraw z grupy: Mięso: DróbAyam goreng jawa - smazony kurczak po jawajsku ->

PDF Drukuj

Aksamitne zawijańce z pieczarkami

Dodano: 2006-09-12 07:12:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4184 razy.



2 duże filety z kurczaka
20 dag żółtego sera
45 dag pieczarek
2 łyżeczki masła
pół szklanki mleka kondensowanego lub śmietany
1,5 łyżeczki mąki
tłuszcz do smażenia
jajo
bułka tarta
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka

Filety umyć, obrać z odpadków i rozłożyć tak jak mięso na rolady, lekko rozbić. Posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, przesmażyć dusząc aż zmiękną, podzielić na pół. Źółty ser pokroić w kostkę. Na środek każdego filetu położyć pieczarki i ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Następnie opanierować w jaju i bułce tartej, smażyć na tłuszczu doprawiając i nakłuwając widelcem lub szpikulcem. Resztę pieczarek zagotować, wlać mleko rozrobione z mąką i mieszać aż zgęstnieje. Sosem polewać gotowe zawijańce.


Nadesłał: kasialaska <>
Właśnie skończyłam jeść. Pyszne. Bardzo dziękuję za przepis.
Nadesłał(a): Iwona 2006-10-21 16:10:55

przepis ok tylko po co przyprawa do kurczaka skoro jej nie uzywa
Nadesłał(a): gosia 2007-10-14 20:10:02

faktycznie kiedy tę przyprawe
Nadesłał(a): monika 2008-12-08 17:12:36


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności