<- Jajecznica z szynkąLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJajka faszerowane rybą ->

PDF Drukuj

Jajka faszerowane

Dodano: 2007-02-01 16:24:19
Zmodyfikowano: 2007-03-05 13:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3721 razy.


12 jajek ugotowanych na twardo(muszą być "ładnie obrane")
500 g pieczarek
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku


Pieczarki zetrzeć na grubej tarce i poddusić na patelni.
Jajka przekroić na połówki wzdłuż, wyjąć żółtka i dodać je do podduszonych pieczarek. Pieczarki dobrze wymieszać z żółtkami (tak aby nie było dużych grudek), można stopniowo dodawać majonez i lekko podgrzewać wtedy lepiej się miesza. Farsz przełożyć do jajek w miejscach gdzie znajdowało się żółtko. Całosć można posypać szczypiorkiem.

Nadesłał: anusia_82 <anusia_82@op.pl>
Bardzo proste w wykonaniu,a smaczne danie, gratuuluję!
Nadesłał(a): Anna <parczyn@poczta,onet.pl> 2008-03-21 21:03:11


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności