WYKONANIE:
BISZKOPT:
5 białek + cukier + cukier waniliowy ubić na sztywną pianę, dodawać po 1 żółtku, następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać.
Piec okoÅ‚o 30 min. w temp. 180°C-200°C. Po ostudzeniu przeciąć na 2 placki.
MASA:
W ½ szklanki mleka rozpuÅ›cić budyÅ„ i mÄ…kÄ™ dobrze wymieszać aby nie byÅ‚o grudek. ResztÄ™ mleka zagotować z cukrem. Dodać rozrobiony budyÅ„. MargarynÄ™ rozetrzeć i dodawać stopniowo ostudzony budyÅ„ – na jednolitÄ… masÄ™. Na koÅ„cu dodać paczkÄ™ wiórków kokosowych (a druga zostanie do kruszonki).
KRUSZONKA:
Masło + cukier + wiórki rozpuścić i lekko uprażyć na żółty kolor i ciasto posypać.