<- Chleb wysokowartościowyLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżChleb zwykły domowy ->

PDF Drukuj

Chleb z serem i sokiem pomidorowym

Dodano: 2007-06-03 00:18:25
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1201 razy.


510g mąki pszennej
70g drożdży
łyżeczka soli
troszkę mniej niż połowa szklanki wody i tyleż samo soku pomidorowego
40g masla
100 żółtego sera
jajo

Ser zmielić, dodać resztą, wyrobić i do wysmarowanych tłuszczem foremek (2 x keksówka). Pozostawić do wyrośniecia, aż podwoi swą objętość. Piec 35-45min w 200'C

Nadesłał: Grześ <>
dobry!!!!!!!!!!!!
Nadesłał(a): 2010-10-11 20:10:01


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności