<- Chleb pszenny z miodemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżChleb wojskowy (komiśniak) ->

PDF Drukuj

Chleb razowy

Dodano: 2007-06-03 11:08:32
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1742 razy.


300g pszenicy
60g otrębów żytnich
50g mąki żytniej razowej
50 mąki pszennej
pół szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego
3-4 łyżki wody
40g drożdży
po łyżeczce soli i cukru
2 łyżeczki oleju
2 jaja

(Uwaga: mielimy)
Pszenicę zmielić, dodać resztę, wyrobić i do foremki. Pozostawić do wyrośnięcia, gdy się podwoi.
Piec w 200'C ok. 40 min, aż patyczek weń wbity suchy będzie ;)

Nadesłał: Grześ <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności