<- Truskawki ananasoweLista potraw z grupy: PrzetworyWino z porzeczek ->

PDF Drukuj

Wieloowocowe powidła

Dodano: 2007-06-03 18:22:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1861 razy.


5 kg śliwek
1,5 kg dyni
400 g żurawin
3 jabłka antonówki

Rodzaj diety: wegańska
Skala trudności: *

Umyte śliwki bez pestek włożyć do garnka i gotować aż do rozgotowania, dodać dynię pokrojoną w kostkę i żurawiny, gotować, na końcu dodać jabłka. całość tak gotować, aby poszczególne składniki nie rozgotowały się całkowicie. przełożyć do słoików. tak wykonane powidła mają nietypowy smak, są bardzo aromatyczne.

Nadesłał: AW <>
Czy w tych powidłach nie ma wcale cukru?
Nadesłał(a): urszulas <ustawarz@wat.edu.pl> 2007-07-02 09:07:26


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności