<- Krewetki pieczoneLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybKrewetki saute ->

PDF Drukuj

Krewetki po Hawajsku (Hawaiian Shrimp)

Dodano: 2007-06-15 17:55:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2502 razy.


1 kg surowych swiezych krewetek oczysczonych (bez skorupek)
1 (1kg) puszka z ananasem i sokiem ananasowym
200 gram boczku w plasterkach-5cm kawalki
2 czerwone papryki pociete na 2.5 cm kawalki
200 gram pieczarek (kalelusze)
1/2 pomidorkow czeresniowe (malutkie) lub zwykle
200 gram sosu kwasno-slodkiego
metalowe lub drewniane patyczki do szaszlykow






Nabic ananasy, krewetki, warzywa, grzyby na patyczki (jak szaszlyki),
ulozyc w plytkim metalowym naczyniu, forma blaszana lub aluminiowa, duza patelnia

wymieszac sok z ananasa z slodko-kwasnym sosem i polac szaszlyki

Grillowac lub piec przez 3-4 minuty na kazdej stronie lub dopoki krewetki zmienia kolor na pomaranczowy. Polewac czesto sosem. Smacznego!

Nadesłał: Marek Celejewski, Toronto-Canada <mcelej1635@rogers.com>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności