<- Jaja alabamaLista potraw z grupy: ŚniadaniaJaja po węgiersku ->

PDF Drukuj

Jaja faszerowane szynką

Dodano: 2008-03-04 15:37:08
Język: Polski
Odwiedzono: 1616 razy.


Składniki na 6 porcji:
6 jaj,
150 g szynki,
50 g żółtego sera,
3 łyżki kwaśnej śmietany,
2 łyżki majonezu,
przyprawa warzywna,
sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
Jaja umyj i ugotuj na twardo, następnie obierz ze skorupek, przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka.Szynkę, ser i żółtka zmiel w maszynce do mięsa lub drobno posiekaj, po czym dodaj śmietanę i majonez. Całość przypraw do smaku przyprawą warzywną, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Białka ugotowanych na twardo jaj napełnij farszem i udekoruj według uznania. Takie jaja najlepiej komponują się z sałatą i ostrymi w smaku warzywami.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności