Lista potraw z grupy: ŚniadaniaBrązowe płatki ->

PDF Drukuj

Biała kiełbasa pieczona ze śliwkami

Dodano: 2008-03-04 15:50:58
Język: Polski
Odwiedzono: 1184 razy.


Składniki na 5 porcji:
5 lasek białej kiełbasy,
3 cebule,
150 g suszonych śliwek
20 ml oliwy,
pieprz

Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w plastry, krążki ułóż w naczyniu żaroodpornym i poukładaj na nich kiełbaski. Następnie ułóż suszone śliwki i ponownie przykryj krążkami cebuli. Całość polej odrobiną oliwy z oliwek. Tak przygotowane kiełbaski posyp mielonym czarnym pieprzem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180C przez około 30-40 minut do momentu, gdy zaczną puszczać sok i się zarumienią.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności