<- Chińszczyzna z kurczakiem lub wieprzowinąLista potraw z grupy: Mięso: DróbCHRUPIĄCE UDKA W "PIĘCIU PRZYPRAWACH" ->

PDF Drukuj

Chrupiace kostki z drobiu - "-Arystokratyczne"

Dodano: 2008-03-11 19:46:32
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2024 razy.


1-piers z kurczaka
maka do obtaczania
2 jajka cale
sol,piepr
garsc startegu suchego sera
bulka tarta
1/2 cytryny
pomidorki pokrojone w cwiartki
grzyby pieczarki pokrojone w cwiartki
olej do smazenia
garsc posiekanej pietruszki

Piers kurczecia pokroic w kosteczke umyc i osuszyc,dodac najpierw make nastepnie sol,pieprz,starty ser i cale jajka to wszystko wymieszac razem i kosteczki obtaczac w bulce tartej ,nastepnie smazymy na kolor srednio zloty na oleju i wkladamy( nie wiecej jak 7 min.do piekarnika -wychodzi caly olej) doprawiamy sokiem z cytryny i mieszanymi pomidorami z pieczarkami mogo byc smazone na patelni pieczrki i oczywiscie pietruszka .To danie jest tak latwe ze z powodzeniem moga wykonywac osoby i mlode i starsze a co istotne ladnie prezentuje sie na stole razem ze smacznymi frytkami -Smacznego!

Nadesłał: Sora Sora kucharka rzymska -italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności